Gastgezin

Omdat wij het ras ook op de langere termijn graag op een serieuze manier willen voortzetten hebben we nieuwe lijnen nodig. Deze honden kunnen wij logischerwijs niet allemaal in huis nemen. Daarom zullen wij onze (toekomstige) fokhonden onderbrengen in betrouwbare en liefdevolle gastgezinnen. Hierdoor krijgen de honden de aandacht en liefde die zij verdienen.

Wij vertrouwen het gastgezin de zorg toe over een (potentieel) fokteefje. Dit brengt dus best een verantwoordelijkheid met zich mee!

Als gastgezin krijgt u de hond in eerste instantie “in bruikleen”, omdat de hond gedurende het fokprogramma eigendom blijft van Emmaliedoodles. Een fokteefje zal maximaal 4 nestjes bij ons thuis krijgen. Na het laatste nestje wordt de hond volledig eigendom van het gastgezin.

De kosten rondom het fokken zoals de jaarlijkse oogtest, de foto’s die gemaakt moeten worden van de heupen en ellebogen en andere tests zijn voor ons. De normale kosten zoals voer, entingen, puppycursus en dergelijke zijn voor het gastgezin.

Vanaf de leeftijd van 1 jaar wordt er gestart met de gezondheidstesten. Deze zijn nodig om de hond aan het fokprogramma te kunnen toevoegen. Als de hond helemaal is goedgekeurd wordt ze opgenomen in ons fokprogramma. We kijken goed naar ieder individueel hondje. Een teefje zal haar eerste nestje pas krijgen als zij daar aan toe is, dat zal ongeveer rond de 2 jaar zijn. 

Het gastgezin woont bij voorkeur op een maximale reistijd van ongeveer 20-30 minuten van Elspeet. Deze afstand biedt de mogelijkheid om elkaar en de honden regelmatig te ontmoeten zodat het hondje van het gastgezin een band houdt met ons en onze roedel. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een wandeling, maar ook aan een dagje en/of een nachtje bij ons logeren is mogelijk. Gemakkelijk als u een keer oppas nodig heeft. Hierdoor zal de hond zich ook bij ons thuis en in onze roedel prettig blijven voelen. 

Een teefje krijgt haar nestjes bij ons in huis en blijft dan bij ons zolang de pups er zijn. Ze komt dus ongeveer 1,5 tot 2 weken voor de bevalling naar ons en blijft tot ongeveer 7-8 weken erna. Natuurlijk bent u als gastgezin altijd welkom om alles van dichtbij mee te maken, ook tijdens de bevalling en in de kraamtijd. 

Het allerbelangrijkste vinden wij dat we een “klik” hebben met een gastgezin zodat wij weten dat onze honden het goed hebben. 

Wilt u meer weten over gastgezinnen en / of heeft u interesse om gastgezin voor Emmaliedoodles te worden? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact op via emmaliedoodles@icloud.com